Tjugofjärde December. Julafton. God jul kära vänner och ovänner!

God jul alla nära och kära och ni andra också! Ta hand om varandra i jul! Lägg stressen på hyllan, släpp all oro, kör försiktigt och låt julen vara familjens och framför allt barnens jul. Ge alla barn en vit jul, ställ undan spriten och skåla med ett glas must istället. Släpp allt gnabb inom familjen och va med dem ni trivs med.

Kärlek från mig och min familj!


Tjugotredje December. Återblickar 2012. Sommar

 
Magen fortsatte att växa under sommaren och i och med sommarlovet blev längtan nästan outhärdlig. Jag minns som igår hur tungt allt var. Och jag tackade gud varje dag för att sommaren var sval och regnig. 
 

 
Mellan regnskurarna tittade faktiskt solen fram och vi lyckades ta oss iväg och bada i ågelsjön i alla fall en gång. Det blev inget bad för mig, jag höll mig i skuggan och fotade. 
 
 
I juni åkte vi med många vänner till ett fantastiskt vackert halmstad. En helg jag aldrig kommer glömma! Vännerna, människorna, naturen och underbara Martin. Det är tack vare dagar som dem man överlever den långa vintern. 
 
 
Midsommar firade vi med familjen Janson och Jacko i stavsjö. Och tänk vilken tur med vädret vi hade. Det var fantastiskt vackert! Jag är så glad att jag fick dem här fina bilderna på Jacko, familjens hund. Här hade han börjat bli sjuk, han hade ont och han var skruttig och trött. Men i vattnet blev han som en valp igen, han strålade av lycka. I höstas fick han somna in, men tack för dem fina minnena Jacko. Ta det lugnt i hundhimmlen!
 
 
Resten av sommaren var en enda lång väntan. Martin jobbade och jag gick och stånkade. Emelie kom som en hjälte och hälsade på så tiden gick fortare. Vi gick promenader, hade picknick åt oreotårta på texas longhorn....
 
 
Och spelade en väldig massa mobil spel....
 
 
I augusti blev jag intervjuad och fotad för Föräldrar och Barns Gravid. 80 kg tung och höggravid, det var verkligen en upplevelse, varmt och svullet men samtidigt roligt och väldigt spännande. Tur att Martin fanns med och stöttade, skrattade och ställde upp på några bilder. Och resultatet blev bra, det blev omslag och en stor artikel om oss. 
 

 
Två veckor senare föddes vår underbara son, den 15 Augusti kl 13:57 kom han till världen och sen dess har mitt liv tagit en hel annan vändning. Det bästa som hänt mig det är den här lilla killen.
 
Igårkväll låg jag och beundrade honom, hur mycket han växt och hur fantastiskt fin han är. Jag somnade till dem tankarna. Hur mycket man kan älska ett barn! 

Tjugoandra December. Återblickar 2012. Våren.

 
 
En helg i Mars! Jag fick min nya kamera i födelsedags present av Martin och hans familj och en helg i Mars åkte jag till stockholm och hälsade på Emelie.
 
 
Jag färgade håret mörkt, hade en växande mage som jag kallade smulan och jag exprementerade med slutartid, blixt och ljus.
 
 
Det blev påsk och det blev vår och vi åkte till uppsala för att visa upp smulan. Krokusarna blommade och Jacko fick sig en lång lekstund i blöt mossig skog. 
 
 
Vår blev till försommar och jag gick långa promenader i Vrinneviskogen, lyssnade på markus krunegård, mänsklig värme och tänkte på hur livet skulle bli när smulan kom till världen. 
 
 
Valborg, fyrverkerier och en långpromenad med en nyfunnen vän. 
 
 
Känslorna svallade och promenaderna blev min vän mellan alla hormonstormar. 
 
 
 

Tjugoförsta December. Tre dagar kvar till julafton.

Tiden springer som vanligt iväg och kameran ligger och dammar på hyllan. Tino skrattar, M strosar rastlöst omkring hemma och jag är bara jag, lite förvirrad över att ha M hemma med mig och liten. Igår var jag på mitt första gymbesök sedan min lilla grabb föddes och det kändes riktigt bra. Kroppen är svag men ska nog orka mer med tiden. Tino var hemma med Pappa under tiden och det gick riktigt bra, han verkade inte ens ha märkt att jag var borta en timma. 
 
Idag har vi farit runt i Ingelsta köpcentrum. Handlat dem sista klapparna och blivit tömda på energi av alla hektiska människor. Men jag måste säga att det är väldigt mysigt att vara mamma i dem stunderna, att strosa omkring med en bebis på magen och att möta andra mödrar vid skötbord och i amningsrum. Människor ler mot oss där vi går, är trevliga, gamla som unga. Och man får byta några vänliga och förstående ord med andra mammor i alla åldrar. Jag älskar att se M gå och bära omkring på vår son. Stolt och trygg med en dreglande glad bebis som allas blickar dras emot. Livet har fått en annan vinkel och allting handlar inte längre om mig. Och det känns bra, för det handlar om oss! 
 
I brevlådan trillar det ned julkort till familjen och små julklappar till Tino. Det är en helt fantastisk känsla, det går inte att beskriva med ord. Jag ler var gång jag ser ner på mina händer och får syn på min glänsande ring. Och även om mitt och vårt liv så klart är tufft i bland så är det långt ifrån så tufft och jobbigt som det en gång var. 
 
Nu ikväll står TV:n och bullrar ut en gammal action film, Tino sover i sin säng och M är och skjutsar hem Tinos gudfar. Och jag tar mig lite egentid framför datorn. Andas ut och skriver från hjärtat. Längtar efter att krypa ned i sängen med mina pojkar. 
 
God natt!
 
 

Artonde December. Glad badkille

 
 

Sjuttonde December. En grå vinterdag i förra veckan

 
En grå vinterdag från förra veckan, både himmel och jord var grå och vit. Nu är snön nästan bort töad, kvar är brunt blött slask. Kallt och rått! 
 
Idag har jag varit med mina två älskade pojkar hela dagen. Handlat lite julklappar, tecknat ett gymkort till mig och myst hemma i soffan. Nu ska jg krypa ner i sängen och somna till en brusande TV på Martins trygga bröst.
 
 

Sextonde December. Helgen - Förlovningsfest

I fredags var Ulrika med fotograf här hemma och hälsade på för att göra ett reportage om mig och Tino i Föräldrar&Barn. För er som följde min förra blogg vet att jag var med i deras gravid tidning när jag väntade Tino och nu blir det en liten uppföljning på det (tror jag). Om första tiden hemma, tankar och känslor kring att ha blivit mamma. Tino var inte riktigt på humör för att titta in i kameran, men hur som helst så var det väldigt mysigt att få träffa ulrika! Jag är så glad för att hon bryr sig så mycket om oss! 
 
Igår hade vi en liten tillställning för nära och kära för att vi har förlovat oss. Tårta, mys och lite tidiga julklappar. Våra vänner hade samlat ihop till ett presentkort på Servera på 1000 kronor. Vilka underbara människor! Alla så givmilda och glada. Tack! Jag är så glad och tacksam för att jag genom Martin fått bli en del av det underbara umgänget. 
 
Så idag Söndag är jag fylld med positiv energi och ork. Tacksamhet och glädje. Tänk att jag har allt jag någonsin drömt om. Människor som bryr sig om oss, en man som älskar mig, en underbar son och underbara vänner som ställer upp. Jag känner mig väldigt trygg och tacksam, något jag genom mitt liv bara känt några få stunder. Tino har dem bästa förutsättningarna att få ett lyckligt liv med människor som finns där för honom. Han har farbröder och fastrar, morbröder och mostrar i hela norrköping och Sverige som kommer ställa upp för honom. Han har en fantastiskt klok och kärleksfull pappa och en mamma som ger honom all sin kärlek. Han har mor och far föräldrar som älskar honom och en gammelmormor och gammelmorfar som redan tycker massor om honom trotts att dem bara träffats en gång. 
 
Vad är bra ekonomi och prylar gämfört med det här?? Det förenklar, men betyder ingenting! 
kärlek
 
 
 
 
 

12.12.12 Äntligen är jag din fästmö!

Du har gett mig allt jag önskat mig men aldrig fått uppleva. Osjälvisk kärlek, givmildhet och trygghet. Styrka, självförtroende och vilja. Idag är jag glad och tacksam för livet, idag vågar jag och vill jag se framåt. Jag vågar lita på att allt är så bra som det känns inombords och att allt kommer bli så bra som vi önskar och vill.

Aldrig någonsin har jag känt något liknande. En kärlek som inte handlar om det nya pirret, förälskelsen och nuet. Självklart började vår resa så. Men idag är det så mycket mer. Idag är du mitt allt, mitt nu och min framtid. Och jag älskar dig med hela mitt hjärta! 


Tionde December. Betong

 
 
Tiden flyger förbi och på några dagar sjönk temperaturen 24 grader och den regniga hösten förvandlades till ett fantastiskt vinterland. Det är redan mitten av december och andra advent har passerat oss. Tino blir snart 4 månader och jag kan inte förstå vart tiden tar vägen. Min lilla pojke!
 
Dagarna flyger förbi oss och vi hinner precis med att göra det vi ska innan klockan blir läggdags och det är dags att krypa ner under täcket. Men jag är lycklig och jag trivs med livet. Älskar min familj och litar på att det ordnar sig till det bästa för oss. På onsdag händer något stort! Och jag längtar som ett barn på julafton. 

Tredje December. Minusgrader

Och över en natt så kom vintern med dess isande minusgrader. Utanför fönstret ligger ett gnistrande snötäcke och solen lyser svagt igenom en disig himmel. Några små röda lyktor har jag ställt fram för julkänslans skull men mer än så blir det nog inte. 
 
I helgen har jag fått fylla min energidepå med positiv energi. Bilen står i garaget, min bebis är glad och vi har fått träffa Anna, Mano och Santos, svärföräldrarna och underbara Emelie och Märta. Lägenheten är städad, kylen och frysen fylld till bredden och idag är jag en glad mamma fylld med ork. Lusten att gå ut har väll dock tyvärr fallit bort lite eftersom Tino nu för tiden vagnvägrar och gallskriker så fort man tänker tanken promenad. Jag borde ge mig iväg till Sensus, unga föräldrar och barn, på mamma barn träning. Jag borde också stanna till i centrum och posta ett paket. Men struntar jag i det så är det inte hela världen. En hemma dag med bebis dreggel och sängmys framför vår nya TV i sovrummet är inte helt fel det heller. 
 
Tyvärr glömde jag kameran hemma i helgen, så jag har inga gnistrande vinterbilder att visa upp. Men så fort jag tar mig utanför dörren och Tino sover i vagnen så ska jag passa på att fotografera. Istället bjuder jag på en underbar liten bebis fot, bara några dagar gammal. 
 
Jag älskar min familj! Ni är det bästa som hänt mig! 
 
 



20-åring som bor med sin lilla familj i Norrköping. Har ett stort kreativt intresse inom konst och foto. Är även nybliven mamma till en liten son och drömmer om att en dag bli konditor.




RSS 2.0