Tjugonionde November. Familjen Diaz

 
I morgon åker vi till vår huvudstad och träffar familjen Diaz. Jag och Tino längtar efter kusin mys! Kärlek

Tjugoåttonde November. Utmaning

Jag blev utmanad av Emelie att besvara 11 frågor och självklart antar jag utmaningen.
 
1. Vad är det sista du gör innan du lägger dig i sängen om kvällarna? 
Jag ammar min son och stoppar om honom i sängen.

2. Vilken är din favoritdryck i alla lägen? 
Favorit dryck i alla lägen är nog vatten, för finns det något annat som släcker tursten så bra?
 
3. Har du ett allmänt favoritmotiv och i så fall vilket? 
Förutom min son som just nu befinner sig på 90 procent av mina bilder så måste jag, efter att ha tittat i arkivet, svara himlen. Alldrig ser den ut som den gjorde igår och den ändrar utseende från minut till minut.

4. Bästa tiden på dygnet enligt dig? 
Efter en natts god sömn är morgonen den bästa tiden på dygnet. Då är jag som gladast!

5. Vad har du för drömmar? 
'

Jag drömmer om att utbilda mig till konditor, leva ett lyckligt svensson liv med min familj. Och längre fram drömmer jag om att bli konstnär, fotograf och författare.
 
6. Hur skulle ditt drömkök se ut?
Som ett Laila kök, färglatt, stort och luftigt.

7. Om du fick kliva in i en film eller serie, var skulle du då kliva in? 
Som Jess i New Girl :-)

8. Vilken är din stora last? 
Nikotin.. jag skäms och hoppas att jag snart ska lyckas sluta..

9. Vad gör du om du blir riktigt arg? 
Jag är dålig på att hantera konflikter, så jag gör nog tvärt om mot vad man bör göra. Skäller och bråkar. Ignorerar, provoserar och om jag är fruktansvärt arg så gråter jag och kastar saker. 

10. Skulle du välja att alltid behöva gå klädd i en röd tröja eller att efter varje mål mat behöva äta tre kexchoklad? 
Efter att ha varit utan sötsaker i 3 månader och två veckor så vore det väll hämskt att tvingas äta kexchoklad resten av livet. Och rött är trotts allt en ganska fin färg så den röda tröjan får det nog bli!

11. På vilket sätt föredrar du att ta dig fram och varför? (fötter/cykel/bil/buss/båt/tåg/flyg/etc?)
Bil och på fredag får vi äntligen vår efterlängtade bil. Bil ger en sån frihet!
 
Jag utmanar Emelie och Linda att besvara mina 11 frågor:
1.Om du var en bakelse, vilken skulle du vara och varför?
2. Vad äter du helst en måndag morgon då du är ledig?
3. Om du fick vara ett djur, med valfri färg och smak. Vad hade du varit?
4. Beskriv dig själv med ett ord och en bild.
5. Vilket är ditt drömresmål?
6. Om du fick ändra något som hänt i ditt liv, vad hade du ändrat?
7. Vad gör dig ledsen och varför?
8. Om du fick träffa vem som helst, död eller levande, vem hade det varit?
9. Beundrar du någon men skäms lite för det? Vem är det isf?
10. Vad önskar du dig i julklapp?
11. Vad är ditt starkaste barndomsminne?

Tjugosjunde November. Pusselbitar

 
Vi finner våra pusselbitar när vi slutar att leta.

Tjugosjette November. Pale.

I lördags klippte jag av mitt långa hår. Jag känner mig finare och fräschare trotts att jag är lika blek som vårt vinterväder. Förnyelse förnöjer. (För stunden). 

Min son är gnällig och min sambo trött. Jag är konstigt nog full av energi, kreativitet och vilja att både skapa och träna. Jag längtar efter intensiva simpass i bassängen, längtar efter orken att springa på slingriga stigar i skogen. Längtar efter att kunna stå i plankan längre än 30 sekunder. 

I veckan ska jag inhandla en ny baddräkt, som håller in gravid skinnet,... och på torsdag hoppas jag på att få kasta mig i bassängen och köra slut på kroppen. Längtar!!

 

 


Tjugofemte November. Instagram favoriter del 1.

 

Halmstad, Gullbranna 

Stavsjö, kolmården

Vardagsrummet

Café Kuriosa, Norrköping

Guldringen, Navesta

 
 

Tjugotredje November. Ledsamhet.

 
Det tar emot att skriva om ledsamhet och besvikelse. Det känns som att blotta min strupe, visa mig svag. Men alla är vi ju ledsna ibland, vi alla blir besvikna och vi alla grämer oss över livets orättvisor. Så jag väljer ändå att utrycka mig i ord som är ledsamma.. Huvudsaken är väll att man inte fastnar där? Sittandes på varsin gren, i ett kalt träd som två sura kråkor(kajor?). 

Tjugoandra November. På min gård.

 
 
 
På min gård i Guldringen, Norrköping.
En ovanligt varm November dag, ett varmt sken från en avlägsen sol och ett mystiskt dis som ångar från en våt mark. Skuggor som faller på förmultnande löv och träd som i i dvala,  naket sträcker sig över himlen. 
På min gård i Guldringen. 

Tjugonde November

Idag har min gosse varit glad, sovit mycket och bara varit gnällig framåt kvällskvisten.  Nu sover han gott i sin säng och hans mamma är glad. Jag ser fram emot de kommande veckorna. Längtar till helgen då min mamma och syster eventuellt kommer. Längtar ännu mer till den 30 november för då ska vi hämta vår bil och träffa kära vänner i Stockholm.

December kommer bli händelserik och det känns bra. Bilen!! Ja den kommer göra vårt liv så mycket enklare, storhandling, besök, fritid, resor, frihet. Jag är så glad för den, för att M har fått sitt efterlängtade körkort och för att vi äntligen blir lite friare.

Så även om December är årets mörkaste månad så känns den ljus och full av förväntan. Full av positiva händelser och full av fina möten, bebis gos, familjeliv.


Nittonde November. Vuxen liv.

 
 
 
 

 
 
Vinter, rufs och tandläkarbesök, det första jag betalar för. Inga hål men två visdomständer som borde opereras ut! Gode gud, hur tänkte du nu? Sätta mina tänder på tvären? Dyrt och smärtsamt!! Det har vi ingen lust med så jag suger på den ett tag till. 
 
Tino sover i vagnen och jag sitter och tänker på december, ekonomi och jul. Klappar och pynt. Känner pressen av det vuxna livet. Planera, räcka till, viljor som kontrar måsten. Vill ge så mycket, vill köpa nya fina gardiner och pynta fönstrena med ljus och tomtar. Men det blir nog inte så i år. Det får bli enkelt. 

50 000

 
En vuxen tänker cirka 50 000 negativa tankar om dagen

Fjortonde November

Vår bebis sover för första gången i sin säng, jag räknar inte med att han kommer ligga där hela natten men det är ett steg i rätt riktning. Jag är trött och oroar mig lite för morgondagen, Tino ska få vaccin och både vatten och värme ska vara avstängt i vår lägenhet hela dagen.
 

Ikväll sitter jag framför datorn och tittar igenom gamla bilder, fotolusten och inspirationen är här men inte tiden och inte orken. Ikväll är det tvätt och disk som står på schemat. Och förhoppningsvis hinner jag krama om M innan det är dags att krypa ner under röda lakan i vårt gröna sovrum. 


Att ta hand om varandra

 


Ny blogg!

Ny blogg och förhoppningsvis lite ny inspiration. Jag ska försöka ta mig mer tid till det jag tycker om. Som det här! Att skriva, fotografera och dela med mig. Mellan böljbyten och amning, disken och vikande av tvätt, så tänkte jag här bara försöka vara jag. Det behövs med en 3 månaders bebis och en heltidsarbetande, blivande, fästman. Egen tid. Det är så lätt att tappa bort sig själv i allt det där, i allt det här med att vara mamma. 
 
 
 
Tack till http://emelierut.blogg.se/ som hjälpt mig med Designen <3

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.




20-åring som bor med sin lilla familj i Norrköping. Har ett stort kreativt intresse inom konst och foto. Är även nybliven mamma till en liten son och drömmer om att en dag bli konditor.




RSS 2.0